Katso yhteystiedot

Ilma-vesilämpöpumput

Ilma-vesilämpöpumppu on erittäin käyttäjäystävällinen ja se säästää energiaa.

Lämpö-Kartano asentaa ilma-vesilämpöpumput Raumalla ja Rauman lähialueilla asiantuntevasti ja useiden vuosien rautaisella ammattitaidolla.
Tarkkojen laskelmien mukaan ilma-vesilämpöpumpulla voidaan säästää energiaa perinteisestä kotitalouden lämmöntuotannosta jopa 40–66 % lämpöpumppua hyödyntämällä. Laskelmiin on päätynyt Motiva.

Lämpö-Kartanon tiimi vaihtaa vanhat öljylämpökattilat ja muut vanhat lämmitysjärjestelmät käyttäjäystävälliseen ilma-vesilämpöpumppuun nopeasti.
Lämpö-Kartano tekee lämmitysjärjestelmän vaihtoja paljon Rauman alueella sillä ympäristölle ystävällisemmät lämpöpumppuratkaisut ovat huoltovapaampia kuin öljylämmitys.
Vaihtojen voimakkaaseen lisääntymiseen on vaikuttanut suurelta osin myös ELY-keskuksen myöntämä tuki niille kiinteistönomistajille, jotka vaihtavat vanhan lämpöjärjestelmän ympäristöystävällisempään.
Tuen määrä on tällä hetkellä 4 000 euroa.

Avustus kiihdyttääkin fossiilisia polttoaineita käyttävien järjestelmien vaihtoa merkittävästi. Ilma-vesilämpöpumppu toimii siten, että se siirtää lämpöenergiaa ulkoilmasta rakennuksen vesikiertoiseen lämmitykseen.
Ilma-vesilämpöpumpulla lämmitetään myös käyttövesi. Kompressorilla käyttövesi lämpenee noin 55-asteiseksi. Ilma-vesilämpöpumppu on monen talon päälämmönlähde, mutta se tarvitsee Suomen ilmastossa tuekseen varajärjestelmän. Useimmiten ilma-vesilämpöpumpun varalämmitysjärjestelmänä käytetään pumpun omia sähkövastuksia. Vastuksilla lämmitystarve katetaan kovimpien pakkasten aikana.

Jos vertaa Ilma-vesilämpöpumppuja ja Suomessakin suosittuja ilmalämpöpumppuja, niin ne toimivat samalla periaatteella, mutta ero on siinä, että ilma-vesilämpöpumppu siirtää lämmön ilman sijasta veteen.
Tästä syystä ilma-vesilämpöpumpun säästöpotentiaali on paljon suurempi kuin ilmalämpöpumpun, sillä näin ollen myös talon käyttövesi lämmitetään sillä.